Ce faci când este prea cald? Iți instalezi aer condiționat. Ce se petrece când pui aerul? Se schimbă configurația mobilierului în cameră. Asta nu e nimic, dar toate lucrurile intră într-o migrare sigură. Ce se petrece când stai mult timp în casă? Incepi să umbli prin cutiile migratoare. Ce poți găsi în cutii?? De data aceasta scrisori. Fiind un adevarat hârciog sentimental, am depozitat din vremuri străvechi o mulțime de amintiri.

Surpriza a fost neașteptată. Nici nu realizam cât de multe am uitat. De fapt, cândva am observat că am zone întregi albe în memorie. A existat un eveniment care a determinat ”pârlirea” memoriei mele. Partea bună este că.. am găsit în cutii relicve ale vieții trecute. Care, nu numai ca avea un farmec aparte ( pe care nu îl pot înțelege chiar toți), dar a și generat recuperarea amintirilor. Am găsit scrisori trimise de mine părinților mei, din Germania, din timpul bursei mele acolo.

Ce minunăție! Ce scris ordonat și mărunțel aveam… ce drag îmi e să le recitesc! Cum mi se părea atunci viața, cum vedeam lucrurile, cum eram … Este o regăsire minunată!

Am găsit și scrisorile răspuns ale mamei mele. Sunt atat de bucuroasă!

Câteva dintre evenimente sunt împărtașite către 3 destinatari diferiți. Am fost surprinsă să sesizez diferențele de relatare.

Am regăsit și puținele fotografii din această excursie. Vai steaua lor! Ceea ce m-a atins este ca uneori, doar uneori, părinții au dreptate. Mama m-a bătut mereu la cap să scriu pe spatele fotografiilor ce reprezintă. Eu: ”ca doar nu o să uit vreodată așa ceva, sau oamenii pe care i-am cunoscut”..iar acum, mă uit și mă gândesc că trebuia de mult să trec pe Memoplus sau Cavit …sau să o fi ascultat pe mama. Deci, avem poze ca din vis…nici nu se văd și nici nu e sigur cine e în ele. Inceputul meu ca fotograf a fost unul greu…

Mă bucur de mica comoară descoperită, mai ales acum, la un moment de căutare interioară.

O să le împărtășesc cu voi. În definitiv, este o călătorie…